top of page
Sök
  • Skribentens bildMaria Hellström

Hårmineralanalys för att bli av med PMS


Ja det går faktiskt att få ett liv utan pms eller ont vid mens. Du behöver bara se till att din kropp är i balans så kommer symptomet på obalansen att försvinna.

Den allra vanligaste anledningen är koppar och zink är i obalans som i sin tur ger obalans mellan de kvinnliga könshormonerna östrogen och progesteron. Koppar är utgångssubstans för östrogen och zink bildar progesteron, det är så man ser den kvinnliga hormonstatusen i en håranalys. Från ägglossningen fram till mens sjunker progesteronnivåerna och om nivåerna redan från början är låga , beroende på zinkbrist och eller kopparöverskott, så sjunker nivåerna så lågt att kroppen inte kan upprätthålla status och man får olika PMS-besvär.

PMS kan bland annat vara humörsvängningar, irritabilitet, nedstämdhet, vätskeansamling, ömma bröst och sötsug. För att få ordning på kroppen är det viktigt att jobba på flera av kroppens funktioner samtidigt.


Leverns avgiftningssystem behöver stödjas och en diet för ämnes-omsättningstypen behövs för att stödja sköldkörtel och binjurar. Såklart även få ner kopparnivåerna genom att undvika kopparrik föda och öka zinknivån för att balansera koppar/zinkstatusen. Ett kopparöverskott kan också ge en överväxt av jästsvampen candida med sötsug, gaser och många matsmältnings-problem därför behöver man hjälpa mat-smältningen och tarmfloran att komma i balans igen.


I en hårmineralanalys får du svaren hur din koppar/zinknivå är och en individuell åtgärdsplan. Många som använder p-piller och hormon/kopparspiral har stora besvär med de obalanser den medicineringen ger.

192 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page